U ratnom kuvaru iz 1935. koji je Danas objavio našle su se razne čorbe od povrća, jela kao što su palenta, popara, knedle, ali i neka jela koja nikad ne bismo pravili na taj način. Prenosimo vam recepte za njih tri.
Sa hleba skini koru pa na male kocke iseci i sa peršunom i fino isečenim crnim lukom i masti prži. Koru, iseci. Kad je već porumenilo nali sa vodom, a sredinu i koru pusti da se skuva, proteraj kroz sito i sa jednim žumancetom pomešaj. Unutra možeš metuti kobasice tanko isečene.
Dinstovan pirinač pre nego se na sto iznese, treba ga kao prsten zgnječiti i načiniti, onda na činiju namestiti a kobasice sa jajima u sredinu izručiti.
Meti u šerpenju jednu varjaču masti i kad se ova zagreje sipa se polagano i neprekidno meša četvrt litre grisa, kad se malo proprži, doleva se pomalo vodom dok ne odmekne i nabubri. Kad voda uvri te se još malo uprži izruči se u činiju i nosi na sto. Ovo može služiti i kao ukras uz meso.
Još recepata potražite na sajtu Danasa.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare