Zanimljiv način da iskoritite preostalo meso.
Ako vam je ostalo svinjskog ili bilo kojeg drugog pečenja, imate još vremena da ga iskoristite na sjajan način.
Napravite fenomenalnu pitu, sa ukusnom koricom od kukuruznog brašna, po receptu sa Lifepress magazina.
6 kašika otopljenog putera
1 šolja kukuruznog brašna
¾ šolje običnog brašna
1 kašika šećera
1 ½ kašičica praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
Malo soli
2 jaja
1 ½ šolja mlaćenice ili nemasnog jogurta
1 šolja sosa od paradajza iz konzerve (ili nekog drugog gotovog sosa)
2 šolje naseckanog mesa od pilećeg ili svinjskog pečenja
2 naseckane feferonke
1 šolja naribanog sira
Naseckani sveži korijander ili peršun
Uključite rernu da se greje na 200C, a tavu sa metalnom drškom ili okruglu manju tepsiju lagano namastite. U većoj posudi izmešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. U manjoj posudi izmešajte puter, jaja i mlaćenicu pa smesu sipajte preko suvih sastojaka i umesite tečno glatko testo bez grudvica.
Testo sipajte u pripremljenu tepsiju i pecite 20 minuta, pa temperaturu smanjite na 170C, izvadite testo i izbušite ga nožićem i prelijte paradajz sosom. Preko sosa sipajte meso pomešano sa feferonkama i začinima, a po vrhu pospite naribani sir. Sve pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče još 20 minuta, zatim skinite foliju i vratite u rernu na još pet minuta.
Po pečenoj piti pospite sveže naseckan peršun ili korijander.
***
BONUS VIDEO: Domaćinske Priče: Jagnjetina sa bižom graškom