Vikend treba dočekati posebnim jelom. A šta je zanimljivije od paste sa crvenim vinom koja uveliko osvaja svet.
Takozvana Drunken Pasta je vrlo ukusna, a i izgleda fenomenalno jer špageti dobijaju boju vina, pa jelo izgleda lepo tamnocrveno, pišu na sajtu Delish.com.
Sastojci:
1,5 l vode
1 flaša suvog crvenog vina
400 g špageta
60 ml maslinovog ulja
4 čena belog luka
60 g parmezana
20 g oraha
¼ kašičice crvenog bibera
1 prstohvat soli
1 prstohvat crnog bibera
1 šaka peršuna
Priprema
Sipaj celu flašu vina i vodu u lonac i zakuvaj. Potom dodaj prstohvat soli i skuvaj špagete „al dente“ kao što piše na pakovanju.
Kad testenina bude gotova, ocedi je, a oko 60 ml te tečnosti od kuvanja ostavi za kasnije.
Lagano ugrej maslinovo ulje u tiganju, pa dodaj sitno iseckani beli luk. Začini crvenim biberom i malo soli i prži oko minut. Zatim dodaj tečnost od špageta i zakuvaj.
Ubaci i špagete u tiganj i mešaj sve dok testenina gotovo potpuno ne upije tečnost. Na kraju dodaj i sitno seckan peršun, seckane orahe, malo maslinovog ulja i parmezan, pa sve dobro promešaj. Po potrebi začini solju i biberom.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: