recept za pastu
Foto: Printscreen/YouTube/Donal Skehan

Vikend treba dočekati posebnim jelom. A šta je zanimljivije od paste sa crvenim vinom koja uveliko osvaja svet.

Takozvana Drunken Pasta je vrlo ukusna, a i izgleda fenomenalno jer špageti dobijaju boju vina, pa jelo izgleda lepo tamnocrveno, pišu na sajtu Delish.com.

Sastojci:

1,5 l vode

1 flaša suvog crvenog vina

400 g špageta

60 ml maslinovog ulja

4 čena belog luka

60 g parmezana

20 g oraha

¼ kašičice crvenog bibera

1 prstohvat soli

1 prstohvat crnog bibera

1 šaka peršuna

Priprema

Sipaj celu flašu vina i vodu u lonac i zakuvaj. Potom dodaj prstohvat soli i skuvaj špagete „al dente“ kao što piše na pakovanju.

Pročitajte još:

Kad testenina bude gotova, ocedi je, a oko 60 ml te tečnosti od kuvanja ostavi za kasnije.

Lagano ugrej maslinovo ulje u tiganju, pa dodaj sitno iseckani beli luk. Začini crvenim biberom i malo soli i prži oko minut. Zatim dodaj tečnost od špageta i zakuvaj.

Ubaci i špagete u tiganj i mešaj sve dok testenina gotovo potpuno ne upije tečnost. Na kraju dodaj i sitno seckan peršun, seckane orahe, malo maslinovog ulja i parmezan, pa sve dobro promešaj. Po potrebi začini solju i biberom.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar