Foto: Instagram/emilia_clarke

Svi je znamo kao neustašivu Deneris Targerijan iz "Igre prestola" - glumica Emilija Klark sada je podelila sa fanovima svoj sjajan hobi - pravljenje kolača. Ima odličan recept za preukusne mafine.

Tokom karantina mnogi su se zainteresovali za mešenje hlebova, kuvanje različitih specijaliteta i pečenje ukusnih kolača. Glumica Emilija Klark nije ostala imuna na pomamu za poslasticama, pa je sa svojim Instagram pratiocima podelila recept za raskošne mafine.

Glumica je podelila fotografiju čokoladnih mafina prelivenih šlagom od belanaca, dok je svaki na sebi imao i džinovski maršmelou. Emilija je na mafine takođe dodala jestive šljokice, kako bi izgledali još lepše i primamljivije.

„U karantinu ili ne, očigledno ću nastaviti da mesim… Da. Kupila sam jestivi šljokičavi sprej. I da, toplo ga preporučujem“, našalila se Emilija u opisu fotografije. A sudeći po ogromnom osmehu na njenom licu na fotografiji, mora da su bili baš dobrog ukusa.

Inače, u pitanju je recept čuvene londonske pekare Primrose, koji vam donosimo u nastavku.

Sastojci za mafine

115 g tamne čokolade dobrog kvaliteta, po mogućnosti 70% kakaa

85g neslanog putera, na sobnoj temperaturi

175g smeđeg šećera

2 velika jaja,

185g običnog brašna

3/4 kašike praška za pecivo

3/4 kašike sode bikarbone

Prstohvat soli

250 ml mleka, sobne temperature

1 kašičica ekstrakta vanile

Sastojci za preliv

3 belanca

3/4 šolje šećera

Prstohvat soli

1/3 šolje vode

Pola kašičice vanilinog ekstrakta

Mašmelou

Pročitajte još:

Priprema

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Otopite čokoladu, pazeći da ne zagori, pa stavite sa strane da se malo ohladi. Žumanca odvojite od belanca. Puter i šećer sjedinite mikserom, pa u tu smesu dodajte prethodno umućena žumanca od jaja. Dodajte zatim i čokoladu u smesu i dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbodu i so. Zasebno pomešajte i mleko i vanilu.

Prvo u smesu sa čokoladom dodajte mešavinu brašna i ostalih sastojaka, pa zatim i mešavinu mleka i vanile. Dobro promešajte. Na kraju polako kašikom dodajte umućena belanca, a u ovom koraku ne bi trebalo da mešate smesu.

Napunite korpice za mafine do dve trećine, pa ih stavite u rernu i pecite 20-25 minuta.

Zatim napravite preliv – u šerpu sa ključalom vodom, pomešajte belanca, šećer, so i vodu. Kuvati na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok se šećer ne otopi, 2 do 3 minuta. Umutite mikserom oko tri minuta; smanjite brzinu na malu, dodajte ekstrakt vanile i dalje miksirajte dok se ne sjedini. Ukrastite mafine ovim prelivom i jednim maršmelouom za svaki kolačić.

Prijatno!

***
Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar