burger
Burger - ilustracija; Foto: Bongkarn Thanyakij / Alamy / Alamy / Profimedia

Burger je klasika brze hrane, ali je na nekim mestima uzdignut na nivoe pravih gurmanskih specijaliteta.

Big mek je verovatno najpopularniji burger na svetu, ali burgeri se služe i u fensi restoranima, na milion različitih načina, sa specijalnim dodacima i tajnim sastojcima. Predstavljamo vam pet burgera sa liste najboljih.

Fleur (Las Vegas)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baroque Lifestyle (@baroquelifestyle)

Fleur već duže vreme nosi reputaciju najskupljeg parčeta mlevenog mesa u zemički na svetu. Košta 5.000 dolara i sastoji se od najbolje kobe govedine, guščije džigerice (foie gras) i mnogo tartufa, piše B92.

Au Cheval (Čikago)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Au Cheval Diner (@auchevaldiner)

The Burger Guide je Au Cheval proglasio najboljim na svetu. „Ovi burgeri se odlikuju mekoćom i sočnošću junetine koji, u kombinaciji sa topljenim sirom, jajima, slaninom i ostalim dodacima čine bogato, haotično i potpuno drugačije iskustvo“, navodi se u recenziji.

The Butchers Club Burger (Hong Kong)

Zvuči čudno da se jedan od najboljih burgera pravi u Aziji, ali kažu da The Butchers Club specijalitet ruši sve predrasude. Pravi se od Angus govedine sa slaninom, čedar sirom, karamelizovanim lukom i sosom.

Pročitajte još:

Roast (London)

Cela fensi večera spakovana u jedan burger: pečena junetina, kelj, crveni kupus, šargarepa, preliv od rotkvica i topljeni čedar sir. Sve to dolazi u zemički začinjenoj ruzmarinom i belim lukom.

Emmy (Njujork)

Emmy burger je jedini na meniju restorana Emily i našao se na prvom mestu liste najboljih burgera na sajtu Burgerdudes. Pravi se od govedine sušene 30 dana, pecivo je slatkasto i malo prepečeno, a od priloga ide čedar, karamelizovani luk, kiseli krastavci i specijalan Emmy sos. Košta 26 dolara i služi se uz pomfrit.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar