Foto: Misha Japaridze/Pool/File Photo / WillWest News / Profimedia

Veliki ljubitelj sladoleda.

Vladimir Putin je oduvek bio misterija. Osim poznatih činjenica o njemu, o pravom Putinu se malo toga zna. To se odnosi i na njegove navike u ishrani.

Međutim, pojedini izvori su bili dovoljno hrabri da otkriju sitne pikanterije iz njegovog privatnog života.

Testiranje hrane

Foto: Alexei Druzhinin/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Opštepoznata činjenica je da svaki svetski moćnik ima svog degustatora hrane. Hitler je to radio, rimski carevi su to radili i samim tim ne čudi, što i Putin ima nekoga ko pre njega isprobava i testira njegovu hranu.

Doručak

Bez obzira na mačo držanje i fotografije na konju bez majice, on svoj dan zaista počinje prilično ležerno. Na meniju obično bude veliki omlet ili činija kaše, sa prepeličjim jajima i čašom voćnog soka. Sastojci se takođe šalju sa imanja patrijarha Kirila.

Kafa i vežbanje

Foto: Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

Da, baš kao i mi obični ljudi, Putin je ljubitelj kafe koju ispija ujutru, odmah posle doručka. Nakon toga on pliva dva sata, ide u teretanu i tek nakon toga gleda vesti.

Zdrava ishrana

Putin voli da jede zdravu hranu, uključujući paradajz, krastavce i zelenu salatu. Više voli ribu, iako mu je omiljeno meso ovčetina. Izbegava slatkiše. Putin takođe voli da jede biftek za doručak.

Na televiziji „Russia today“ je 2015. prikazano kako ruski predsednik odlazi u teretanu sa premijerom Dmitrijem Medvedevim, nakon čega spremaju biftek i piju čaj.

Kefir i voće

Foto: ALEXEY PANOV / AFP / Profimedia

Tokom ostatka dana Putin voli da jede voće i pije kefir ali generalno izbegava da jede popodne, a često i preskače večeru zbog zauzetosti. Takođe, kada je na putu, voli da isprobava domaća jela.

Alkohol je uglavnom zabranjen

Foto: AFP / AFP / Profimedia

Putin ima veliku averziju prema alkoholu. Neki izveštaji tvrde da on pije samo na svečanim prijemima, što dokazuju i fotografije na kojima ispija pivo.

Obožava sladoled

Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia

Sovjetska generacija Rusa obožava sladoled, uprkos temperaturama koje su često ispod nule.

U prošlosti je Putin častio rukovodioce sladoledom tokom javnih nastupa i čak ga je poklonio Siju Đinpingu. To je bio čin koji je doveo do pomame za razvojem ruskog sladoleda u Kini.

Rakošan jelovnik

Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Dobar način da shvatite šta bi Vladimir Putin mogao da jede u formalnijim prilikama jeste da pogledate neke od menija sa prethodnih događaja i večera. Tokom ručka u „Podvorju“, restoranu u Sankt Peterburgu, za početak je pojeo riblju čorbu, zatim dimljenu jesetru sa limunom i puterom i nakon toga niz dezerata.

Na još jednoj večeri Putin je pojeo salatu od paradajza sa 50-godišnjim balzamiko sirćetom, rakove sa marmeladom od grožđa, kavijar, biftek i sladoled od jagoda.

***

Bonus video: Svi pokušaji atentata na Vladimira Putina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar