Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Od testenina koje spremam omiljena mi je pasta ala karbonara, a od ostalih prednost imaju pre, svih, one sa sosom od sireva. Jednoj od njih posvećujem današnji recept. Ne znam da li to činim zbog fenomenalne kombinacije ukusa ili zbog jednostavnog i brzog načina pripreme. Ako bolje razmislim, i jedno i drugo je u igri. I podjednako važno.

Sastojci:

500 g njoka (kupovne vakumirane)

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

*
1 kašika putera ili 2 kašike maslinovog ulja

4 čena izgnječenog belog luka

1 dl suvog belog vina

1 kašičica senfa

O autoru:

300 – 400 g pavlake za kuvanje

100 g narendanog žutog sira

50 g parmezana

50 g gorgonzole

50 g mocarele
*
so i biber po ukusu

malo origana

malo svežeg lista peršuna

Još recepata Majstora amatera

Priprema:

KORAK 1: Njoke spustiti u slanu kipuću vodu, a čim izađu na površinu, kuvane su.

KORAK 2: Na otopljenom puteru u tiganju propržiti beli luk i, čim lepo zamiriše, usuti belo vino. Dodati pavlaku, senf i sireve. Uz mešanje kuvati na laganoj vatri dok se sirevi ne otope i sos lepo ne zgusne. Na kraju posoliti, pobiberiti i dodati malo origana.

KORAK 3: u činiji za serviranje sjediniti njoke i sos i po želji i ukrasiti peršunom.

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Posluženje

Ovako spremljene njoke poslužiti kao glavno jelo ili sa nekom lepo spremljenom šniclom.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Prvo slatko od šljiva, pa onda sve „po redu“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: KELERABA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare