Moji mlađi ukućani obožavaju kada im umesto pljeskavice u sendvič ili burger upakujem pohovane bukovače.
Ako želite da pojedete nešto izdašno i hranjivo, a bez mesa, pohovane bukovače su idealan izbor. Mogu zameniti meso ili, drugim rečima, sa njima možete jesti bilo koji prilog koji bi ste jeli i uz meso.
Dobar izbor su svakako rižoto sa gorgonzolom ili beli rižoto, razne salate, mladi krompirići, omiljeno kuvano povrće. Bukovače se mogu poslužiti i uz ukusan umak od majoneza i kiselog vrhnja, ali i uz sos od mirođije. Moji mlađi ukućani obožavaju kada im umesto pljeskavice, u sendvič ili burger upakujem pohovane bukovače.
8-9 bukovača srednje veličine
200 gr prezli
susam po želji
4 jajeta
brašno po potrebi
so po ukusu
KORAK 1: Očistiti, oprati i dobro posušit bukovače. Kada ih osušite, posolite lagano sa svih strana.
KORAK 2: Na jedan tanjir staviti brašno, na drugi umućena jaja i na treći prezle pomešane sa susamom.
KORAK 3: Svaku bukovaču uvaljati u brašno, zatim u jaja, pa u prezle sa susamom.
KORAK 4: Pržiti ih na dosta vrućeg ulja. Gotove su kad lepo porumene. Vade na papirne ubruse koji će pokupiti višak masnoće.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater kuva: Najintrigantniji – sos od višanja!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: