Foto: Shutterstock

Uz ovaj ukusni riblji namaz pripremite prepečen hleb, a još bolji su brusketi sa belim lukom koje ja naprosto obožavam i obavezno preporučujem uz ovakve namaze.

Meso skuše ima, odmah posle haringe i tune, najbolji izvor omega 3 masnih kiselina. Pretvoreno u paštetu, idealno je jelo za ove vruće dane.

O autoru?

Nije skupo, a namaz od nje može se napraviti i od ostataka pečene skuše koje nismo pojeli za ručak.

Kako god okrenete, ovo jelo je lagano, zdravo i ukusno, a još rentabilno i jeftino. To se ne potcenjuje. Oskudacija je!

Sastojci:

Za kuvanje ribe:

1 kg skuše

2 dl belog vina

2 lista lovora

3 čena belog luka – sitno naseckanog

Za pripremu paštete:

1 dl maslinovog ulja

3 čena belog luka – sitno naseckanog

5-6 maslinki – usitnjenih

1 kaščica origana

1 trećina veze sveže mirođije

so i biber

Foto: Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: Skuše preliti vinom i vodom da ogreznu, pa dodati začine (lovor, 3 čena belog luka). Sve kuvati 20 – ak minuta na srednjoj vatri, pa ribu izvaditi iz posude. Ohladiti je, pa odstraniti kosti iz nje.

#related-news_0

KORAK 2: Pola otkošćenog mesa skuše, zajedno sa maslinovim uljem, belim lukom, maslinkama , mirođijom i origanom, dobro izmiksati štapnim mikserom da postane kremkast. Drugu polovinu nagrubo izgnječiti viljuškom pa ih mešanjem obe dobro sjediniti. Na kraju sve posoliti i pobiberiti po ukusu.

Posluženje

Servirati u neku lepu činiju sa kriškama limuna. Pripremiti prepečen crni, raženi hleb, a još bolji su brusketi sa belim lukom koje ja naprosto obožavam i obavezno preporučujem uz ovakve namaze. Ugođaj će biti potpun ukoliko pripremite i domaće somun-lepinje.

Foto: Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Leskovačka mućkalica,ništa ne bacaš i štediš!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram