Šnicle u sosou, majstor amater
Foto: Shutterstock

Šnicle od svinjskog vrata ili krmenadle, a u sosu od senfa i pavlake! Brza i jednostavna priprema, bez dugog smaranja u kuhinji u ovim vrelim danima. Još sočne i neodoljivog ukusa… Pa, treba li još nešto ? Ništa, sem nekog lepog priloga, salate i čaše dobrog vina. I da je u zdravlju!

Sastojci

5 većih šnicli (od svinjskog vrata ili krmenadle)

malo vegete

so i biber po ukusu

malo ulja

O autoru

Za sos:

4 kašike supe ili vode

4-5 kašika pavlake za kuvanje

2 kisela krastavca (narezana na sitne kockice)

2 kašike senfa

2 kašike seckang peršuna

Još recepata Majstora amatera

Priprema

KORAK 1: Deblje narezane šnicle sasvim malo izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti ih i pobiberiti, pa posuti vegetom.

Premazati ih uljem, pa baciti u gril ili teflonski tiganj na najjaču vatru, po nekoliko minuta sa obe strane. Smanjiti vatru na srednju temperaturu i propržiti šnicle još po 4-5 minuta obostrano. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.

KORAK 2 – priprema sosa: U isti tiganj gde je ostao sok od prženja mesa naliti supu ili vodu i dodati sve navedene sastojke za pripremu sosa. Dobro izmešati, pa sos prokuvati 5-6 minuta.

U umak potopiti ranije izgrilovane šnicle i poslužiti.

Posluženje

Ove lepe šnicle poslužiti sa pire krompirom, ali će i mladi krompirići biti odličan izbor. Salata – vaša omiljena.

Vinska preporuka

Crveno vino – vranac

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: KELERABA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar