Foto: Branko Gligorić

Kada mi se organizam zasiti jakom hranom, a ja postidim kontinuiranih gurmanskih ambicija, pravim ovu smernu obrok salatu. Nema mesa, a svojim sadržajem, ukusom i koloritnošću, odlično prolazi i u gurmanskom i vega staležu.

Svaki put bih se igrao i eksperimentisao u izboru i količini sastojaka.

O autoru:

Pravim je godinama, svaki put drugačiju – nepredvidivo novu.

Bez recepta ili je svaki put bio drugi – novi recept. Ili bolje reći drugi – novi način. Ovaj, današnji „način“ se vremenom ustalio, pa ga stavljam pred vas. Kao podsticaj da i vi nastavite, na još uspešniji – svoj drugi način.

Sastojci

rukola

sardine iz konzerve

maslinke bez koštice

luk mladi ili stari

sveža paprika

sremuš

svež list peršuna

kozji i kravlji beli sir

so i biber

maslinovo ulje

Priprema

Još recepata Majstora amatera:

Veći oval ili pica tanjir, obilato prekriti sa rukolom. Preko spustiti komadiće sardine, a obavezno i ulje iz konzerve.

Nadalje, vama znanim redosledom slagati maslinke, peršun, na trakice isečen luk i papriku, koja je dobro da bude crvena i žuta, kako bi razigrala prevladavjuću zelenu boju.

Na kraju posoliti i pobiberiti svežim biberom, lepo rasporediti izmrvljene ili naseckane komadiće belog sir i sve politi maslinovim uljem.

Vinska preporuka

Za mene je to sovinjon blan, najpre zbog kozjeg sira i sremuša, koji su obavezni u mojoj novoj obrok salati.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar