„A, kada ćeš napraviti onu tvoju fenomenalnu salatu od spanaća, jagoda i sira?“, pitala me pre neki dan, moja simpatična kumica – katkada veganka, katkada ne. Pa evo te salate, ako mnogo ne kasnim. Jagode se, verujem mogu još pronaći.
Za salatu:
200 g babi spanaća (ili običnog)
100 g rukole
300 g jagoda
2 kašike bosiljka
60 g oraha
400 g kozijeg ili ovčijeg sira
Za dresing (preliv):
4 kašike maslinovog ulja
4 kašike balzamiko sirćeta
4 kašike vode
malo papra
2 kašike nemlevenog maka
morska so po ukusu
KORAK 1: Oprati i očistiti jagode, bebi spanać i rukolu. Ukoliko stavljamo obični spanać treba ga iseckati na rezance. Jagode iseći – manje na pola, velike na četvrtine. Orah krupno naseckati, a kozji sir izlomiti na komadiće.
KORAK 2 – dresing: dobro promešati maslinovo ulje, balzamiko sirće, vodu, mak , malo soli i bibera. Sa solju budite odmereni jer je sir prilično slan.
KORAK 3: Rasporediti spanać, rukolu, jagode i bosiljak. Sve posuti orasima i kockicama sira, pa preliti pripremljenim dresingom.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Kuva majstor amater: Bosanski lonac – 28 sastojaka i 28 ukusa