krompir
Foto: Alla Rudenko / Panthermedia / Profimedia

„Čuveni svadbarski scecijalitet“

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je nedavno da je krompir u Srbiji poskupeo 152 odsto jer su ljudi, kako je kazala, počeli nakon pandemije da prave svadbe i slavlja, pa je tako povećana potrošnja.

I mada je do sada prva asocijacija na hranu na svadbi obično bila jagnjetina i prasetina, mnogi su počeli da se šale kako su oduvek zapravo na svadbama umakali pomfrit u pire, radovali se đuveču…

U tom duhu sa sajta recepti.com prenosimo recept za hrskav krompir iz rerne.

Pročitajte još:

Sastojci:

500 g mladih krompira

malo soli

4 kašike kukuruznog brašna

2 kašike kukuruznog griza

1 kašičica crvene mlevene paprike

1 najmanja kašičica sudžuk paprike

malo mlevenog čilija

malo bibera mlevenog

malo maslinovog ulja

Priprema:

U duboki tanjir stavite kukuruzno brašno, kukuruzni griz, crvenu mlevenu papriku, sudžuk papriku, mleveni čili i malo mlevenog bibera i promešajte.

Krompir operite, oljuštite i narežite na osam delova, te stavite u hladnu vodu do upotrebe.

Isečen krompir ocedite, posolite i uvaljajte u napred pripremljenu mešavinu brašna.

U vatrostalnu činiju ili tepsiju staviti malo maslinovog ulja i ređati krompir da budu jedan pored drugog i da se ne preklapaju.

Poređan krompir poprskajte sa malom količinom zagrejanog maslinovog ulja i stavite u rernu zagrejanu na 190 stupnjeva. Pecite oko 20 minuta, okrenite ih i nastavite da pečete još 20 minuta dok površina ne postane hrskava.

BONUS VIDEO: Recept od tri sastojka: Energetske pločice sa čokoladom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)