Doplata za Grčku
Doplata za Grčku; Foto: Konstantinos Tsakalidis / Alamy / Alamy / Profimedia

Cena aranžmana koji ste već uplatili mogla bi da se promeni.

Cene avio-goriva duplirane su u odnosu na januar i februar ove godine, zbog čega turističke agancije uvode doplatu za avionski prevoz u već prodatim aranžmanima. Kako ističu u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija YUTA, dodatne troškove će imati čak i putnici koji su sve već unapred platili, piše TU Magazin.

Doplate za određene destinacije su već poznate, otkrio im je Aleksandar Seničić, direktor YUTA, koji je ranije istakao da su po zakonu agencije dužne da o promeni cene putnika obaveste najkasnije 20 dana pre polaska na put i da doplata ne sme da bude veća od osam odsto u odnosu na cenu aranžmana.

Šta to znači?

Pročitajte još:

Kako se navodi, doplate za Grčku su u proseku 30 evra po osobi, za Tursku, Španiju, Italiju je doplata oko 40 evra, a za Egipat kreće od 50 evra. Što se tiče nacionalnog prevoznika, postignut je dogovor da će bar mesec dana pre leta biti poznato koliko će se prevoz doplaćivati.

Prevoz autobusom poskupeće za 10 do 15 evra u odnosu na prošlogodišnje cene. Prosečna cena karte za Grčku umesto 50 ili 55 evra će koštati od 60 do 65 evra, piše TU Magazin.

Što se smeštaja tiče, napominje se da nije poskupeo drastično. Cene u paratmanima su veće u proseku za 5%, dok je boravak u hotelima poskupeo za 10 ili 20%. Osim toga, treba očekivati i skuplje cene i u vanpansionskoj potrošnji zbog globalne inflacije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)