Foto:Privatna arhiva

Previranja u društvu često na površinu izbace i ono najgore, i ono najbolje u ljudima - pa smo i tokom protesta u Beogradu bili svedoci zaista neverovatnih priča, kakva je i ova.

Mladi Beograđanin Miodrag Savić na društvenim mrežama je podelio događaj sa protesta čiji su glavni akteri njegovi roditelji. Njihov postupak je mnoge dirnuo. Naime, bračni par Savić nije strepeo da bez premišljanja pomogne grupi mladih demonstranata koji su bežali pred naletom razjarenih policajaca.

Miodrag je objavio fotografiju sa pričom iza nje. Prenosimo je u celosti.

„Hteo bih svima da predstavim dvoje (meni jako bliskih ljudi) koji se zaista bore za decu. Ova lepa gospođa u zelenoj majici je moja majka, a ovaj simpatični bucko u šortsu bez majice je moj otac.

Ovo troje omladinaca je delegacija, koja je dosla da uruči poklon (drvo života na stolu), svojim spasiocima. Naime, njih troje, sa još nekih petnaestak mladića i devojaka, sinoć su uniformisani volovi pojurili niz Resavsku ulicu, kada im je moja majka otvorila vrata naše zgrade kako bi se tu sklonili. Naravno, volovi ne bi bili volovi, da nisu nastavili da decu vijaju po zgradi (u koju ih je pustio jedan odvratni kvisling s prvog sprata), pa sve do šestog sprata i mog stana u koji je klince pustio moj otac.

U svom dobro uvežbanom maniru lepog ponašanja, jedan od volova je čak pokušao da uđe i u naš stan, na šta mu je moj otac rekao da će mu za to biti potreban nalog, i da su dotični naši gosti.

Hteo sam sa svima da podelim ovu priču i osećaj ponosa i ljubavi prema svojim roditeljima. Hvala vam što postojite!“

Sjajne priče sa protesta:

Inače, Miodragovi roditelji su rođeni Beograđani, koji, kako nam je sam Miodrag rekao, ne mogu da veruju u šta se naša država pretvorila.

„Svaki dan, i svaki događaj se spinuje u korist vlasti, dok s druge strane, najgori ljudi dolaze na najodgovornije funkcije gde se ni ne zna šta i kako rade. Pri tom se na sve to još i gura prst u oko naroda konstantnim umobolnim izjavama jednog šizofreničara“, rekao je Miodrag za naš portal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare