Autobusom na more: Koliko košta i koliko se putuje

Magazin 31. jul. 202118:24 > 18:47
Podeli:
autobusom na more
Autobusom na more; Foto: Roman Tiraspolsky / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste rešili da krenete na letovanje u sopstvenom aranžmanu autobusom ili kombijem, računajte na minimum 20 evra za kartu i bar deset sati vožnje.

Autor: Milica Ostojić

Proverili smo koliko koštaju karte i koliko se putuje do omiljenih letnjih destinacija iz Beograda.

Crna Gora

Iz srpske prestonice, do Budve, trebaće vam od 10 do 12 sati autobusom, u zavisnosti od doba dana kada krenete. Granice uvek igraju veliku ulogu dužini jednog putovanja, te dodajte na ove sate i potencijalno čekanje na graničnim prelazima. Što se tiče cene karata u jednom smeru, one se kreću od 20 do 28 evra. Ako se odlučite da idete kombijem, do crnogorskog primorja biće vam potrebno oko 8 i po sati, a u tom slučaju cena karte u jednom smeru koštaće vas oko 45 evra.

Autobusom do Kotora potrebno je od 11 do 12 i po sati. Cena karte iznosi između 21 i 28 evra u jednom pravcu. Kombijem su cene slične kao i za Budvu – oko 45 evra.

Iz Beograda možete stići do Budve i Bara vozom, a karta u jednom smeru iznosi između 22 i 24 evra.

Hrvatska

Autobusom do Rovinja treba minimum 9 sati, mada u zavisnosti od polaska možete putovati i sat vremena duže. Cena karte je oko 34 evra u jednom pravcu. Kombijem se uglavnom kreće u oko 5 ujutru i u Rovinju ste oko 14, cena karte je 65 evra.

Za Split je jednosmerna karta oko 45 evra, a putuje se oko 12 sati.

Put do Zagreba je kraći – oko šest sati, a autobusku kartu možete naći za 23 evra. Kombijem se stiže oko sat i po vremena ranije, a cena karte je između 35 i 40 evra u jednom pravcu.

Pročitajte još:

Grčka

Za mesta u Grčkoj, autobuska karta će vas koštati između 35 i 50 evra u zavisnosti od destinacije. Atina i Solun su nešto skuplji – između 60 i 70 evra u jednom pravcu. Do Grčke je potrebno oko 11, 12 sati vožnje, međutim polasci su uglavnom u večernjim časovima, te osim povremenih buđenja na granicama, možete prespavati put i ujutru se probuditi na moru.

Karta za kombi je oko 50 evra u jednom smeru za mesta na prvom i drugom prstu Halkidikija (Polihrono, Pefkohori, Neas Marmaras, Paralija…) i ukoliko se ne prave duže pauze, možete stići za 10 sati.

Albanija

Do Albanije je takođe potreban priličan broj sati (oko 11), mada su autobuske karte prilično jeftine – 40 evra je povratna karta. Kartu za kombi možete pronaći za oko 50 evra u jednom pravcu, a do Drača će vam u tom slučaju biti potrebno oko 8 sati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar