Anja Tejlor Džoj, Anya Taylor-Joy
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

"Nisam govorila, samo sam plakala", ispričala je Anja Tejlor-Džoj, zvezda serije "Damin gambit", govoreći o reakciji nakon što je prvi put videla film "Veštica" (2015) Roberta Egersa, u kom je igrala prvu zapaženiju ulogu. Sa istim rediteljem sad je snimila ostvarenje "Severnjak".

Anja Tejlor-Džoj, zvezda „Daminog gambita“, nagovestila je nastavak te serije, pre toga očekuje je premijera horora „Jedne noći u Sohou“, a za sledeću godinu najavljena je i premijera „Severnjaka“ u kom igra sa Bjork, Nikol Kidman, Aleksandrom Skarsgardom, Vilijamom Defoom i Itanom Hokom. A sve to moglo je lako da prođe bez nje, jer je, kako je otkrila, kada je prvi put videla film „Veštica“ (2015), u kom je igrala prvu zapaženiju ulogu, pomislila da više nikada neće snimati.
Reditelj Robert Egers snimio je u nezavisnoj produkciji horor „Veštica“, a glavnu ulogu poverio je Anji Tejlor-Džoj.

„Rob (Egers) nam je prikazao film možda dva sata pre nego što je prikazan pred publikom. Bila sam uništena. Pomislila sam da nikada neću ponovo raditi. Još me podiđe jeza kad pomislim na to. Bio je to onaj najgori osećaj, ‘izneverila sam ljude koje volim najviše na svetu, nisam ovo uradila dobro’. Ja sam inače veoma pričljiva, volim da govorim, da komuniciram. Ali tad nisam govorila, samo sam plakala. Nisam mogla da podnesem da vidim svoje lice toliko veliko“, ispričala je glumica u razvoru za „Holivud riporter“.

Međutim, nakon uspešnog proboja na televiziji, Ana Tejlor-Džoj ponovo je radila sa Egersom.

„Bila sam u Severnoj Irskoj, u Belfastu, sa Robertom Egersom, gde smo snimali film na koji sam veoma ponosna. Zove se ‘Severnjak'“, rekla je glumica, na pitanje gde je čula za uspeh mini serije „Damin gambit“.

„Severnjak“ je sasvim različit od mini-serije koja joj je donela svetsku slavu. Tokom snimanja je, kaže, bila izolovana, sama u stanu, bez mnogo kontakta sa „spoljnim svetom“.

„I onda je, srećom, Kejt došla da bude sa mnom, Kejt Diki, što igra moju majku u ‘Veštici’, i svakog dana stizalo je sve više informacija (o seriji) i samo sam jednom pogledala u nju i rekla: ‘Mislim da je ovo dobro krenulo. Mislim da se ljudima dopada serija'“, ispričala je glumica.

Film „Severnjak“, u kom igra jednu od glavnih uloga, saga je smeštena na Island u 10. veku, a prati vikinškog princa koji pokušava da osveti ubijenog oca. Premijera je zakazana za april 2022. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar