Last Night in Soho
Foto: Printscreen/YouTube/Focus Features

Film "Prošle noći u Sohou" Edgara Rajta sa Anjom Tejlor-Džoj i Tomazin Mekenzi u glavnim ulogama od kako je završen se čuva u tajnosti i postao je jedan od najočekivanijih filmova 2021. Sada je objavljen i prvi zvanični trejler, a premijera je zakazana za oktobar.

„Horor triler Edgara Rajta govori o mladoj Eloiz, strasnoj poklonici mode, koja na misteriozan način može da se vrati u London šezdesetih godina. Ona tamo i tada, u telu pevačice Sendi, sreće svog idola, blistavog pevača u usponu po imenu Džek. Ali London šezdesetih nije onakav kakvim se čini, a deluje da će se vreme raspasti sa mračnim posledicama“, navodi se u opisu filma.

„Sanjao sam ovaj film neko vreme, ali će uskoro doći trenutak da počne i vas da progoni. Vidimo se u bioskopskom mraku u oktobru“, poručio je reditelj na društvenim mrežama.

Trejler za ovaj film samo što je objavljen, a već je preplavio svetske portale posvećene filmu.

Zvuči kao dobitna kombinacija za bioskope: reditelj spreman da napravi i kultna ostvarenja kao što je zombi parodija „Šon živih mrtvaca“ (Shaun of the Dead, 2004) i blokbaster kao „Vozač“ (2017), ima dovoljno uvrnutu priču, zvezde u usponu u glavnim ulogama kao što su Anja Tejlor-Džoj („Damin gambit“, „Veštica“) i Tomazin Mekenzi („Zec Džodžo“) i iskusnog epizodistu kao što je Terens Stemp.

Rajt se sa ukrštanjem paralelnih stvarnosti i bizarnim putovanjima kroz vreme već bavio u filmu „Skot Pilgrim protiv celog sveta“ (2010), a scenario za „Prošle noći u Sohou“ napisao je sa Kristi Vilson Kerns („Peni Dredful“).

Rajt je u intervjuu za magazin „Impajer“ ispričao da je prvo ulogu Eloize, devojke koja dospeva u prošlost, namenio Anji Tejlor-Džoj, ali se predomislio kada je video da je već igrala sličan lik, „nevinu devojku koja dospeva u čudnu situaciju“, u filmu „Podeljen“ (2016). I onda joj je dodelio ulogu pevačice Sendi. A za Mekenzijevu je rekao da je „tako mlada i fragilna da će zbog toga film biti dvaput strašniji“.

Last Night in Soho
Tomazin Mekenzi u „Prošle noći u Sohou“ Foto: Focus Features / Planet / Profimedia

Pre igranog filma „Prošle noći u Sohou“, u bioskope će od proleća i Rajtov dokumentarac „Braća Sparks“ o Ronu i Raselu Milu iz pop rok dueta Sparks, premijerno prikazanog početkom ove godine na Sandens festivalu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar