Foto: Nova.rs

Razapeti Hrist, delo umetnika Andreja Josifovskog Pijaniste, koji je nekoliko sati uspeo da "izdrži" na raskrsnici novobeogradskih ulica Jurija Gagrina i Dr Ivana Ribara, kao simbol prkosa protiv video nadzora (postavljen je na stubu sa uličnim kamerama), završio je zakačen na kamionet "Gradske čistoće".

Instalacija Hristovog raspeća, postavljena na stubu ispod kamera za video nadzor, delo je serijala „Zlatno doba“ umetnika Andreja Josifovskog Pijaniste.
– Video nadzor je naša nova religija – poručio je Josifovski za naš portal, a potom dodao da u liku zlatnog Isusa vidi i raspeće naroda u silnim podelama koje prave oni koji su na vlasti i oni koji se po svaku cenu bore da dođu na vlast.

Delo je postavljeno u noći između četvrtka i petka i posle nekoliko časova je uklonjeno. Na licu mesta bili su pripadnici redovne i komunalne policije, čak i forenzičari, na šta je Andrej prokomentarisao: „Policija ima nerešena ubistva, a radi forenziku na mom radu“.

Naša ekipa uspela je da, u kasnim popodnevnim časovima, „uđe u trag“ Hristu koji se trenutno vozi ulicama Beograda u kamionetu „Gradske čistoće“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare