Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Glumica Margo Robi, zvezda najuspešnijeg filma iz 2023. godine "Barbi", oglasila se povodom burne reakcije fanova nakon što nije nominovana za Oskara za najbolju glumicu.

Film je dobio osam nominacija za Oskara, uključujući za najbolji film, najboljeg sporednog glumca i najbolju sporednu glumicu. Obožavaoci su, međutim, bili užasnuti što je Robi zanemarena, piše „BBC“.

Ali Margo, koja je takođe jedan od producenta filma, rekla je da nije tužna niti uznemirena.

– Zašto biste se osećali tužno ako znate da ste blagosloveni. Nameravali smo da uradimo nešto što će promeniti kulturu i uticati na nju. Urađeno je mnogo više nego što smo ikada sanjali. To je zaista najveća nagrada – istakla je tokom SAG-AFTRA diskusije sa kolegama.

Robi je sugerisala da je više uznemirena zbog toga što režiserka filma Greta Gervig nije dobila nominaciju za Oskara za režiju, dok jeste bila nominovana za najbolji adaptirani scenario.

– Ono što je Greta uradila je stvar koja se dešava jednom u karijeri, jednom u životu. Ono što je izvela, zaista jeste za nominaciju. Ali, ovo je bila neverovatna godina za sve filmove – ocenila je glumica.

Osim fanova filma, glumci Amerika Ferera i Rajan Gosling, koji su dobili nominacije za najbolje sporedne uloge, izrazili su razočaranje što Margo Robi i Greti Gervig nije odata počast.

– Nema Kena bez Barbi, a nema filma „Barbi“ bez Grete Gervig i Margo Robi – rekao je Gosling, koji je u filmu igrao Kena.

„Barbi“ je zaradila 1.38 milijardi dolara na blagajnama širom sveta.

Bonus video: Barbi vs Openhajmer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar