Smederevo, Srđan Dragojević, Srdjan Dragojević Smederevo, Dunav Film Fest
Srđan Dragojević Foto: Dunav Film Fest/Promo

Svečanom dodelom nagrada i projekcijom novog filma Srđana Dragojevića "Nebesa“ zvanično je zatvoren Dunav Film Fest u Smederevu.

Dodeljene su četiri nagrade o kojima je odlučivao žiri u sastavu rediteljka Ana Maria Rossi (predsednica) i glumci Mladen Sovilj i Emir Ćatović.

Nagrada „Dunavska lađa“ za najbolji film pripala je mađarskom reditelju Ištvanu Sabu za ostvarenje „Konačni izveštaj“ za, kako se navodi u saopštenju žirija, „iskren i dominantan pristup temi odnosa sistema prema pojedincu’ koja iako smeštena u lokalne okvire, progovara globalno“,

Smederevo, Dunav Film Fest
Foto: Dunav Film Fest/Promo

Rediteljke Vesela Kazakova i Mina Mileva dobitnice su nagrade za najbolju režiju za film bugarsko-francuske koprodukcije „Žene plaču“.
Nagrada za najbolji scenario pripala je nemačkom reditelju Dominiku Grafu i scenaristi Konstantinu Lebu za film „Fabian“, dok je celokupnoj glumačkoj ekipi filma „Nečista krv – Greh predaka“ pripala nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

Nakon dodele nagrada, publici se obratio reditelj Srđan Dragojević koji je zvanično zatvorio ovogodišnje 4. izdanje Dunav Film Festa.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras u Smederevu i što će publika imati priliku da pogleda film. Posle filmskog festivala u Lokarnu i Odesi, večeras je treća projekcija i, da kažemo, pretpremijera ‘Nebesa’. Nadam se da će vam se film svideti“, izjavio je Dragojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar