Predstava Cement
Miodrag Miki Krstović i Milena Zupančič Predstava Cement. Foto: Beogradsko dramsko pozorište/Promo

Tri predstave Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) od 16. do 18. maja u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu, uvod su u ovogodišnje izdanje mini festivala "Naši dani" koji su prošle godine pokrenuli SNP, BDP i Novosadsko pozorište Ujvideki sinhaz.

Ovogodišnja razmena predstava u SNP počinje 16. maja predstavom „Zaljubljeni Šekspir“ rediteljke Ane Tomović, drugo veče 17. maja novosadska publika moći će da gleda „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg dana festivala, 18. maja biti odigrano delo „Demokratija“ reditelja Veljka Mićunovića.

Foto: Dragana Udovičić Promo/ BDP

„Kada je sve nastajalo, naš cilj bio je da institucionalizujemo ideju o saradnji pozorišta iz Republike Srbije kako bi se međusobno predstavila dostignuća i prikazale aktuelne teme i ideje u oblasti umetnosti“, istakao je direktor Drame SNP-a, glumac Milovan Filipović.

„Seme te ideje je jako dobro primilo, ne samo u ansamblima, već i kod publike. Kroz zajednički rad, implementirali smo različita znanja i dostignuća, sa akcentom na saradnji koja će se odvijati ove i svake naredne godine i postati tradicionalna“, naveo je Milovan Filipović.

Ozren Grabarić u ulozi diktatora u predstavi „Demokratija“. Foto: Dragana Udovičić

Prvo veče 16. maja ansambl BDP-a otvara festival spektakl predstavom „Zaljubljeni Šekspir“ Toma Stoparda i Marka Nomana, u režiji Ane Tomović. Drugo veče 17. maja biće u znaku predstave „Cement Beograd„, inspirisanom dramom nemačkog pisca Hajnera Milera, reditelja Sebastijana Horvata. Predstava „Demokratija“ prema drami ruskog autora Josifa Brodskog, u režiji Veljka Mićunovića zatvoriće 18. maja prvi deo drugog izdanja mini festivala „Naši dani“. Mini festival „Naši dani“ nastaviće se naredne sezone, kada će predstave SNP-a biti izvedene u novembru na sceni BDP-a

Bonus video: Vesna Čipčić o nagradama, ulogama i aktivizmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar