Foto:Promo/mladinska.rs

"Zakonik cara Stefana Dušana", autora Đorđa Bubala i ilustratora Boleta Miloradovića, u izdanju Mladinske knjige proglašena je za najbolju kragujevačku knjigu objavljenu u 2020. godini.

Osim sadržaja i opreme u funkciji preglednosti, kao i isticanja i afirmisanja neprocenjivo vredne zaostavštine srpskog naroda, uz visoko kvalitetan i originalan umetnički rad Boleta Miloradovića, knjigu posebnom čini i jezik, lako čitljiv i prilagođen savremenom čitaocu, navodi se u obraloženju žirija koji su činili istoričarka umetnosti Maja Stanković, novinar Zoran Mišić i bibliotekarka Marija Rakić Šaranac

.

U Kragujevcu je tokom 2020. godine objavljeno 216 knjiga, 20 manje nego prethodne godine.

Povelja za najbolju knjigu godine dodeljuje se u okviru tradicionalne manifestacije „Dani kragujevačke knjige“, a nosioci tog priznaja između ostalih su književnici Vidosav Stevanović i Boro Drašković.

Foto:Narodna biblioteka Vuk Karadžić

Ovogodišnja manifestacija, koja je danas otvorena, trajaće do 25. februara, a svi programi odvijaće se u on lajn formatu.

Tokom manifestacije u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ smenjivaće se brojni programi posvećeni kragujevačkom izdavaštvu i drugim oblicima zavičajnog stvaralaštva.