MAGMA festival za mlade u Pančevu Foto:Promo

Festival događaja mladih za mlade MAGMA biće održan danas i sutra u Kulturnom centru Pančeva i Sinhro habu, a nudi koncerte i radionicu kritičkog razmišljanja.

Krokodil Studio, u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, organizuje večeras u 19 časova koncertnu promociju novog albuma benda Ljubičice i klavirskog solo albuma Olge Petrović. Publika će na tom zajedničkom koncertu imati priliku da premijerno čuje novu muziku sa ta dva izdanja.

Mlada pijanistkinja Olga Petrović predstaviće u dvorani KC prvi solo album Slow Rag, lični osvrt na ragtime muzički stil, na kojem se nalaze odabrane kompozicije Skota Džoplina. To je prvi put da neki domaći interpretator posveti album delima Džoplina, istakli su organizatori.

Za 21. januar u prostoru SINHRO haba od 11 do 18 sati biće održana kreativna radionica o kritičkom razmišljanju mladih – razMISLI, namenjena srednjoškolcima koji će kroz različite interaktivne aktivnosti doći do zaključka koliki je uticaj sredine na njihovo mišljenje, da li razmišljaju kada grade stav ili ga prisvajaju od starijih, koliko se njihovi stavovi prilagođavaju potrebama i da li je teško imati svoj stav u današnjem vremenu.

Polaznici će imati priliku da u krugu vršnjaka otvoreno izraze svoje mišljenje i podele razmišljanja koja su do sada držali samo za sebe.

Broj mesta je ograničen na 12, a prijavljivanje je putem ovog linka.

Bonus video: Buč Kesidi: Zašto smo „očistili“ Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar