Foto: Bitefartcafe

Vlasnik kluba BitefArtCafe Miša Relić pozvao je danas institucije grada Beograda i Srbije da spreče protivpravno delovanje Odbojkaškog kluba Partizan i, kako je ocenio, nasilničko upadanje u prostor koji koristi BitefArtCafe.

Ovlašćeni advokat kluba podneće tužbu, ali vlasnik strahuje da će doći do izbacivanja pokretne imovine kluba i oštećenja, odnosno rušenja nepokretne imovine koja se i dalje nalazi u predmetnom prostoru, navodi se u saopštenju.

Odbojkaškog kluba Partizan je, kako se navodi, prvo pokušao pisanim putem da raskine ugovor sa firmom BitefArtCafe d.o.o, ali je vlasnik odbio ovaj pravno neosnovan zahtev jer uredno izmiruje sve svoje obaveze.

Naredni pokušaj je pretnja nasilnim iseljenjem, koje je obezbeđenje kluba BitefArtCafe do 8. aprila uspelo da spreči.

Klub BitefArtCafe je kultni gradski klub i svojevrsna kulturna ustanova grada Beograda i taj prostor je dugogodišnji deo beogradske kulturne scene i ima veliki značaj za razvoj muzičke scene u gradu.

Nasilno preuzimanje Letnje scene kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu predstavlja direktnu opasnost po opstanak ove kulturne institucije i narušava ugled grada Beograda kao centra kulture.

Relić dodaje da BitefArtCafe nema ugovor o zakupu, već o korišćenju prostora, kao što Odbojkaški klub Partizan ima ugovor o korišćenju sa gradom Beogradom.

BitefArtCafe je platio sve svoje ugovorene obaveze predstavnicima OK Partizana, uključujući i deo koji je plaćen na agenciju Željka Tanaskovića, na njegov zahtev, za šta postoje dokazi.

Tokom 14 godina koliko je BitefArtCafe prisutan u klubu na Kalemegdanu, nije bilo ni jedne prijave, ni jednog incidenta, problematične situacije.

Foto: Bitefartcafe

Sve što je rađeno u predmetnom prostoru, rađeno je u dogovoru sa klubom OK Partizan i za dobrobit kluba, a u okviru naših mogućnosti.

Uprkos tome, nakon dolaska nove uprave i epidemije COVID 19, prinuđeni smo da smanjimo naša ulaganja jer nam je nova uprava podigla rentu i bili smo zabrinuti da bi moglo doći do problema, zbog razlika u poslovnom pristupu između nas i nove uprave.

Ugovor o korišćenju prostora je dogovoren sa Tanaskovićem, a potpisao ga je Predrag Golijanin, posle Tanaskovićevog odobrenja, iako on tada nije bio zvanično u klubu.

Postoji imejl prepiska iz 2021. godine između BitefArtCafea i Tanaskovića, kao i našeg advokata i Tanaskovića, kao i audio snimak dogovora sa Tanaskovićem.

Naša sezona je zavšena oko 15. septembra, posle čega je ekipa BitefArtCafe sklonila svu tehniku, obezbedila i zaštitila inventar i sklonila ga ispod tende.

Narednih šest meseci mi nismo bili u lokalu, a iako smo optuženi za fotografije koje prikazuju nered u klubu, uključujući plinske boce, roštilj i mašine za šećernu vunu, želimo da istaknemo da to nije naše vlasništvo i da smo klub u septembru mesecu ostavili u besprekornom stanju, poručio je Relić.

Ukoliko ima neplaćenih računa za struju, BitefArtCafe se ne smatra odgovornim, jer strujno brojilo pripada OK Partizan, a mi smo sve naše ugovorom navedene obaveze u potpunosti ispunili, zaključeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:  Afera Bitef Art Kafe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar