Foto:N1

Šta će biti sa prostorom u kojem se na Kalemegdanu nalazi Bitef Art Kafe i ko ima prava da ga koristi? Dva dana nakon što je obezbeđenje Odbojkaškog kluba Partizan preuzelo kontrolu nad prostorom, korisnik i klub se međusobno optužuju, pozivaju se na isti ugovor.

„Momci u crnim jaknama“ i obostrane optužbe za nasilno preuzimanje prostora, sukob oko važenja ugovora, dopisi i na kraju tužbe. Kako je došlo do spora između Bitef Art Kafea i Sportskog društva Partizan koje više ne želi da taj beogradski noćni klub koristi njegov prostor na Kalemegradu?

Imaju važeći ugovor sa Odbojkaškim klubom do 2026, i ispunjavaju obaveze – kažu iz Bitef Art kafea. Generalni sekretar Sportskog društva Partizan Željko Tanasković, s druge strane, kažu da je ugovor nezakonit jer Odbojkaški klub Partizan nije imao pravo da u zakup daje prostor koji je od tog društva dobio na korišćenje, piše N1.

„Sama činjenica da je bivše rukovodstvo dalo u podzakup prostor, dovelo do toga da sportsko društvo raskine ugovor sa OK Partizan i faktički svi ugovori koje je potpisao OK Partizan su ništavi“, objašnjava on.

Vlasnik Bitef Art Kafea Miša Relić uzvraća rečima da „Tanasković očigledno nije informisan, ili opet govori neistine“.

„Prvo, prostor je dao grad OK Partizanu. Mi smo ovde 14 godina, promenili smo tri uprave, i pet ugovora. Mi smo dogovarali ugovor sa Tanaskovićem. On se vadi na staru upravu, a ja moram da kažem da postoji prepiska sa mnom na mejlu i vajberu, sa njim. On je dogovorio, a predsednik kluba tada je potpisao ugovor koji smo dogovorili sa Tanaskovićem“, tvrdi Relić.

Tanasković kaže da razgovora jeste bilo, ali da je tražio da se poštuje procedura.

„Ne može OK Partizan da daje u podzakup prostor“, podvlači generalni sekretar JSD Partizan.

Opširnije čitajte na N1.

***

BONUS VIDEO – Afera Bitef art kafe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar