Gospođa ministarka/Foto:Screenshot/Narodno pozorište

Predstave "Gospođa ministarka" Jagoša Markovića i "Antigona 1918" Milana Neškovića, Vagnerov "Tanhojzer" u produkciji Metropolitena i "Figarova ženidba" Bečke opere, filmovi Gedigijana i Takašija Mike na festivalu Moj OFF, te svetske onlajn premijere dokumenatarca o Igiju Popu i Van Gogu, samo je deo bogate kulturne ponude za 30. april.

Na zahtev publike, večeras u 21h na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu, biće repriziran snimak komedije „Gospođa ministarka“ po tekstu Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, sa Radmilom Živković u naslovnoj ulozi.

Na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta je „Antigona 1918“. u režiji Milana Neškovića, za koji je tekst napisala Maja Todorović po motivima Sofoklove drame. Igraju Milica Grujičić, Nenad Pećinar, Tanja Pjevac i drugi. Praizvedba je bila 24. januara 2019. a predstavu sada možete pogledati ovde.

Na Instagram profilu Reflektor teatra večeras od 21h u novoj epizodi #VečePodReflektorom gostuje glumica Danica Grubački, a razgovor vodi Jelena Simić, glumica predstave „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?“

Na glavnom programu onlajn filmskog festivala Moj OFF danas su filmovi „Gloria Mundi“ Robera Gedigijana od 18h  i „Prva ljubav“ Takašija Mike od 21h.
„Glorija Mundi“ je priča o roditeljima novorođene devojčice koji prolaze kroz finansijski težak period i suočavaju sa činjenicom da im u život ulazi devojčicin deda, bivši robijaš.
„Prva ljubav“ dešava se u toku jedne noći u Tokiju kada su mladi bokser i kol-gerla uhvaćeni u krijumčarenju droge.

 

Za večeras su najavljene i besplatne projekcije dokumentarnog filma o Igiju Popu u 22h i dokumentarnog filma o Van Gogu u 20h.

Dom kulture Studentski grad na svom IGTV profilu od 18h emituje koncert sastava CALIBRO 35 iz Milana, koji je održan 2012. na Letnjoj sceni, a od 20h na programu je vanredno obraćanje Muharema Bazdulja iz ciklusa „Pop književnost“ pod naslovom „Top lista karantinista“. Bazdulj će predstaviti ad hoc izbor od 5 pesama
iz korpusa jugoslovenske popularne muzike naročito pogodnih za dane epidemije i izolacije: od Štulića i Stublića preko Šobića i Mladenovića do Balaševića.

Metropoliten opera od 00:30h po našem vremenu emituje operu „Razgovori karmelićanki“ Fransisa Pulanka. Do tog vremena i dalje je dostupan Vagnerov „Tanhojzer“.

Bečka opera u 19h emituje „Figarovu ženidbu“.

Poslastica za ljubitelje roka i hevimetala- bend „The Killers“ večeras od 20h po srpskom vremenu nastupa preko ovog linka  dok će od 2h u noći između ponedeljka i utorka svoj koncert održati i „Metallica“. O ostalim nastupima za 30. mart svetskih izvođača možete se informisati ovde i ovde.