Vinsent Van Gog, Autoportret sa sivim šeširom, 1887/8, Foto: Wikipedia.org

U čast 167. rođendana Vinsenta Van Goga, u ponedeljak 30. marta na Fejsbuku će biti upriličena besplatna projekcija dokumentarnog filma o jednom od najpoznatijih i najuticajnijih slikara zapadnog sveta.

Film „Vinsent van Gog: Nov način gledanja“ (Vincent van Gogh: A New Way of Seeing), biće emitovan u ponedeljak, 30. marta u 20h po srpskom vremenu, na ovom linku.

– Poslednjih nedelja videli smo neverovatne inicijative kreativnih industrija širom sveta, koje naporno rade da učine umetnost pristupačnom što većem broju ljudi. Ovo su izazovna vremena, ali jedna stvar koja mi donosi utehu jeste mobilizacija zajednica, i lokalnih i globalnih, da na što bolji način odgovore na te neočekivane izazove. Verujem da umetnost igra vitalnu ulogu u stvaranju te zajednice – rekao je Fil Grabski, izvršni producent i osnivač producentske kuće „Exhibition on Screen“ koja je napravila film o Van Gogu.

Reč je filmu iz 2015. čiji su autori imali jedinstvenu priliku da se približe umetnikovim delima u Van Gogovom muzeju u Amsterdamu i komentarišu ih sa kustosima i istoričarima umetnosti svetskog glasa, ponude svoje interpretacije i razumevanja njegovog opusa, uz ekskluzivne snimke vezane za najnovija otkrića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram