Foto:Promo/Bite of art

Virtuelna interaktivna izložba "Korelacije" dvoje značajnijih umetnika, Olge Jevrić i Nikole Kolje Božovića, može se pogledati na internetu, saopšteno je iz Kuće legata iz Beograda i produkcije "Bite of Art" iz Brisela, koje su zajednički organizovale ovu digitalnu postavku.

Izložba, čiji je kustos Dejan Vučetić, može se pogledati na sajtu Biteofart, a uvodi u vizuelni svet dva jasno definisana likovna koncepta koja otkrivaju svoje sličnosti i suprotnosti. U takvom dualnom sklopu nalaze se radovi Olge Jevrić, jedne od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih skulptorki 20. veka, i Nikole Kolje Božovića, umetnika i vanrednog profesora Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Projekat predstavlja izbor iz poslednjeg ciklusa „Divizija (Division)“ Kolje Božovića (instalacije, slike i crteži), kao i manju selekciju skulptura Olge Jevrić, nastalih u periodu od šezdesetih do osamdesetih godina 20. veka, iz kolekcije Kuće legata.

Virtuelna izložba pokazuje dva različita umetnička narativa, koja nose u sebi refleksije koncepta moderne i postmoderne umetnosti i lična estetska polazišta, a sve ono što ih ističe u formalnom i značenjskom smislu kreira pozicije, odnosno perspektive koje vode ka novim interpretacijama.

„Bite of Art“ je međunarodna inicijativa sa sedištem u Briselu, vođena idejom inovacije, koja nastoji da redefiniše pristup savremene umetnosti tržištu, stvarajući nove modele prezentacije i komunikacije savremene umetnosti. Njihova umetnička rešenja zasnivaju se na kreativnim konceptima i najsavremenijim tehnologijama, gde se stvara jedinstveno iskustvo za publiku savremene umetnosti u izložbenim prostorima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar