Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Zagrljaj je danas kao prenosilac virusa, sa kojim se suočavamo, proglašen za veliku opasnost. Zato će se odbrana zagrljala dešavati pet večeri u Vili Stanković u Čortanovcima, rekla je juče književnica i rediteljka Vida Ognjenović najavljujući program sedmog pozorišnog festivala "Novi tvrđava teatar".

Festival „Novi tvrđava teatar“ biće održan od 4. do 8. septembra, na otvorenoj terasi Vile Stanković u Čortanovcima koja će u novim okolnostima epidemije moći da primi oko 100 posetilaca svake večeri.

– Ove godine se naš festival odigrava pod sloganom „Odbrana zagrljaja“. Danas je zagrljaj, kao prenosilac virusa, sa kojim se suočavamo, proglašen za veliku opasnost. Pomislila sam da kada korona prođe, više nećemo znati šta je zagrljaj, moraćemo deci da objašnjavamo i da držimo kurseve kako se to izvodi i šta se time dobija. Zato će se odbrana zagrljaja dešavati pet večeri u Vili Stanković u Čortanovcima, na „Novom tvrđava teatru“ – istakla je umetnička direktorka festivala Vida Ognjenović na konferenciji za novinare u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház.

Ona je objasnila da su zbog korone morali da smanje obim festivala, pa će tako publika moći da pogleda tri predstave.

Konferencija za Novi tvrđava teatar juče u Novom Sadu, Foto:Promo/Novi tvrđava teatar

– Imamo tri odlične predstave. Među njima je premijera „Upotrebe čoveka“, prema romanu Aleksandra Tišme koju je naš festival pripremao u koprodukciji sa još dva festivala (Grad teatar Budva i East West Centar Sarajevo) i Novosadskim pozorištem, kao i predstave „Ana Karenjina“ i „Oleanna“ – navela je Vida Ognjenović.

Festival će, kako je ranije najavljeno, početi premijerom predstave „Upotreba čoveka“ u režiji Borisa Liješevića, koja će na repertoaru biti i 8. septembra.

Za 5. i 6. septembar najavljena je „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta, u režiji Dejana Projkovskog, a za 7. septembar „Oleana“, master predstava studentkinja Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu pod mentorstvom Vide Ognjenović.

Sve predstave počinju u 20 časova, a u slučaju kiše program će biti prebačen u Novosadsko pozorište/Újvideki Színhaz.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, počev od 31. avgusta, a cena pojedinačne ulaznice iznosiće 500 dinara.

Prevoz do Čortanovaca je organizovan za sve predstave i ulazi u cenu ulaznice, s tim što je prilikom kupovine karte bitno naglasiti da li je isti potreban.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar