Predstave Novosadskog pozorišta, Foto:Promo/Novosadsko pozoriste

Sedmi pozorišni festival “Novi tvrđava teatar” biće održan od 4. do 8. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima, najavili su danas organizatori.

Selektorka i umetnička direktorka festivala Vida Ognjenović u program je uvrstila tri predstave.

Za 4. i 8. septembar najavljena je drama “Upotreba čoveka” po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, koja je ražena u koprodukciji UG „Novi tvrđava teatar“ Novi Sad, Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, Grad teatra Budva i East West Centra Sarajevo.

“Ana Karenjina”, prema romanu Lava Tolstoja i u režiji Dejana Projkovskog (Újvidéki Színház) na repartoaru će biti 5. i 6. septembra, a 7. septembra u čast nagrađenih biće izvedena “Oleana” Dejvida Memeta, u režiji Vide Ognjenović, master predstava studenata Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Vida Ognjenović, Foto: Printscreen RTS

Sticajem okolnosti zbog pandemije virusa korona ovogodišnje izdanje festivala biće u skraćenom izdanju, jer je festival pomeren, a potom su mnogi gosti iz zvanične selekcije otkazali učešće, navedeno je u saopštenju.

„Ove godine nismo bili u mogućnosti da festival realizujemo kako smo planirali, ali je veoma važno da će festival biti održan i da neće biti prekinut kontinuitet“, istakli su organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar