Foto:Promo/Fraktalart festival

Izložba "Vera, nada, ljubav" tri tri umetnice - Ane Bogdanović, Tatjane Karabašević i Ljiljane Nestorović upravo je otvorena u Kući kralja Petra, u okviru međunarodnog Fraktal Art festivala, petog po redu, saopštili su organizatori.

Deo izložbe pod naslovom „Vera“ posvećen je radovima umetnice Ane Bogdanović. Na svojim delima umetnica prikazuje svoj doživljaj vere.

Vođena verom u čuda koja, uz nadu i ljubav, čine život vrednim življenja, sve posetioce provešće svojom apstraktnom umetnošću kroz delić neposredno doživljene energije, momenta i emocije.

Bogdanovićeva je do sada imala samostalne izložbe „Intuicija“, „Iskra“, „Apokalipsa“, „Mreže“ i „Rascvetavanje“, a likovnom umetnošću počela je da se bavi na radionicama poznatih autora u Njujorku i Beogradu, nakon čega se usavršavala u ateljeu srpskog slikara Miodraga Elezovića Mija. 

– Apstraktna umetnost kojom se bavim jeste slobodna ili nepredmetna umetnost koju nesputano istražujem. Samim tim ona za mene znači oslobađanje – reči su Ane Bogdanović.

Iako joj je umetnost primarna, već godinama radi u sektoru informacionih tehnologija, a diplomirala je na britanskom univerzitetu „London School of Commerce“.

Izložba „Vera, nada, ljubav“, u okviru petog Fraktal Art festivala, trajaće do 28. avgusta, saopštili su organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar