Vreme smrti Foto:Promo

U 10. epizodi serije „Vreme smrti“, večeras u 20.30h na TV Nova, pratite nova dešavanja u ovoj jedinstvenoj ratnoj drami, snimljenoj po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti.

Borba u seriji se nastavlja. Mišić saziva oficire da ih pita za savet, a oni dobrovoljno prihvataju da budu raspoređeni u čete, što Mišiću daje novu snagu.

Bogdan sa osmatračnice daje instukcije o položajima neprijateljske artiljerije, ali granata obara stablo sa kojeg osmatra. Magla sprečava pokret vojske. Adam dobija naređenje za napad bajonetom. U bici, pokušava da spase ranjenog druga Jakova, ali odustaje jer mu je voljeni konj Dragan pobegao. Mišić dobija loše izveštaje sa fronta. Adam traži Dragana, ali ne uspeva da ga nađe. Pokušava da spase Jakova, ali on umire.

Bora i Danilo se sreću sa beguncima i očajnicima. Iluzije im se ruše. Danilo moli Boru da, ukoliko ne preživi, posle rata Bora ode kod njegovih i kaže im da je bio junak. Bora rezignirano prihvata.

Mišić dobija vest da je od Saveznika u Solun stigla pomoć – pedeset hiljada granata. Na svim frontovima se vode ljute borbe. Iako je srpska vojska iscrpljena, vojnici shvataju da je i austrougarska na izmaku snaga.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija širom Srbije.

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”. U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija „Vreme smrti“ emituje se od ponedeljka do četvrtka u 20:30h na TV Nova. Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Bonus video: Trijumfalna premijera serije „Vreme smrti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar