Osma epizoda serije „Vreme smrti“ večeras na TV Nova Foto:Nova

Večeras u 20.30 časova na TV Nova ne propustite osmu epizodu serije "Vreme smrti", snimljene po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti.

U epizodi pred nama, kaplari dolaze na front. Mišić dobija vest da će ih prestolonaslednik Aleksandar posetiti na frontu. Danilo vidi lepu seljanku Stamenu, čiji svekar ga sa prijateljima poziva na večeru.

Bogdan moli komšiju Valjevca da pošalje pismo za Nataliju, a Ivan mu se poverava da ga je strah prve bitke. Danilo, Tričko, Dušan i Bora se časte u kući Stameninog svekra. Dušan odlazi sa Stamenom, a Danilo to primećuje. Danilo provodi noć sa Stamenom, dok Bora ima košmar – prizor iz detinjstva. Svi se uspavaju, propuštaju prestolonaslednikovu posetu i odmah bivaju upućeni na front.

Mišić slavi vest o prvoj pobedi na Baćincu. Danilo i Bora, na putu prema frontu, nalaze ženu sa dva deteta. Devojčicom koju drži za ruku i mrtvim dečakom, ubijenim u kolevci. Pomažu joj da ga sahrani.

Bogdan i Ivan dolaze u četu kod majora Stankovića. Natalija dobija Bogdanovo pismo u kojoj joj govori da je ostavlja.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija širom Srbije.

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija „Vreme smrti“ emituje se od ponedeljka do četvrtka u 20:30h na TV Nova.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Bonus video: Trijumfalna premijera serije „Vreme smrti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar