Vreme smrti Foto: Promo

U šestoj epizodi serije „Vreme smrti“, večeras u 20:30h na TV Nova, pratite nova dešavanja u ovoj jedinstvenoj ratnoj drami, snimljenoj po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti.

Večeras ćemo videti da se Natalija vraća u Prerovo, govori Aćimu da je srela Vukašina i da misli da će ga posetiti. Vukašan se nalazi sa Olgom. Govori joj da Mišiću nije dao Pašićevo pismo. Iako je to protiv njegovih očekivanja, ona ga podržava u tome.

General Mišić putuje na front. U putu sreće izbeglice koje beže pred austrougarskom vojskom, ali i Aleksu Dačića dok uzima gusku od seljanke. Mišić spasava vojnika Dragutina koji mu postaje posilni. Mišić dolazi u kafanu u Mionici gde je privremeno smeštena komanda Prve armije. Ranjeni general Bojović mu predaje komandu. Aleksa se vraća u četu Luke Boga.

Opšti haos među vojskom i izbeglicama kulminira na mostu preko Ribnice. Mišić rešava problem. Odlazi među vojnike. Bodri ih. Vojnici prvo s nevericom slušaju šta im govori, ali malo po malo, zadobija njihovu naklonost. Dok vojska povraća svoj moral, Mišić se seća detinjstva u Mionici. Sećanja mu daju dodatnu snagu za borbu.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija širom Srbije.

Slobodan Ninković i Slavko Štimac Foto: Kadar iz serije ,,Vreme smrti“

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Foto: Vreme smrti/promo

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija „Vreme smrti“ emituje se od ponedeljka do četvrtka u 20:30h na TV Nova.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Bonus video: Mićanović o „Vremenu smrti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar