Foto:

Violinistkinja Jelene Rokvić i pijanistkinja Katarine Hadži Antić Tatić održaće koncert u ponedeljak, 27. februara u 20 časova, u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Umetnice zajedno nastupaju od 2006. godine, a ovog puta će se predstaviti koncertom pod nazivom „Veče francuskih kompozitora“ izvodeći dela Kloda Debisija, Olivijea Mesijana i Sezara Franka.

Violinistkinja Jelena Rokvić rođena je u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala u klasi Mihaela Frišenšlagera na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču gde je pohađala i specifične postdiplomske studije u oblasti istorijske instrumentalne prakse (na originalnim instrumentima) u klasi Ingomara Rajnera. Usavršavala se kod Eriha Grinberga, Čarlsa Kastlmana, Leonida Pejsahova, Vladimira Spivakova, Aleksandra Pavlovića, i drugih. Učestvovala je na brojnim festivalima klasične muzike u zemlji i inostranstvu. Od 2010. predaje violinu na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Pijanistkinja Katarina Hadži-Antić Tatić je rođena u Beogradu, gde je završila studije klavira u klasi Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti. Kao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu, i ostvarila trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente.

Koncert se organizuje u saradnji Kulturnog centra Beograda i Italijanskog instituta za kulturu.

Bonus video: Nemanja Radulović uoči koncerta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar