Val Kilmer, Betmen
Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Scenario za “Top Gun: Maverik” inspiriran je Kilmerovim stvarnim životom, odnosno, Iceman takođe boluje od raka.

Obožavaoci „Top Guna“ unapred su znali da će Val Kilmer ponoviti svoju ulogu Toma „Icemana“ Kazanskog u nastavku, ali kako će to da izvede bilo je neizvesno s obzirom na to da je Kilmer izgubio sposobnost govora posle lečenje raka grla 2014. godine, piše Variety.

Scenario za “Top Gun: Maverik” inspiriran je Kilmerovim stvarnim životom, odnosno, Iceman takođe boluje od raka i komunicira sa spoljnim svetom putem tipkanja. Kilmer uspe da izgovori jednu kratku sekvencu dijaloga, ali njegov je glas ovog puta stvorila veštačka inteligencija.

Val Kilmer ima čitavog života jednu neobičnu pasiju. Snima sam sebe još od detinjstva. I tokom gotovo šest decenija nakupio je toliko materijala, odnosno kućnih snimaka da im se ne zna broja. I to se sada ispostavilo kao vrlo korisno.

Kilmer je u avgustu 2021. objavio da se udružio sa kompanijom Sonantic kako bi mu glas napravila veštačka inteligencija. Glumac je poslao ovoj kompaniji sate i sate arhivskih snimaka svog glasa koji se zatim unosio kroz algoritme i pretvoren je u veštački.

– Na kraju smo generisali više od 40 različitih modela glasa i odabrali najbolji, najkvalitetniji, najizrazitiji – rekao je Džon Flin, suvlasnik Sonantica, u izjavi za Forbs.

– Zahvalan sam celom timu u Sonanticu koji je maestralno obnovio moj glas na način koji nikad nisam ni mogao zamisliti – rekao je Kilmer.

– Nama, kao ljudskim bićima, sposobnost komuniciranja je srž postojanja, a nuspojave raka grla otežale su mi komunikaciju s drugima. Prilika da ispričam svoju priču, glasom koji se čini autentičnim i poznatim, poseban je dar – dodao je slavni glumac.

Bonus video: Val Kilmer, dokumentarni film

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar