Foto:EPA/WARREN TODA

Prvi glumački izazov s kojim se suočio Val Kilmer bila je uloga u filmu 'Top Gun' koja ga je lansirala među svetske zvezde. Uprkos tome, mrzeo je taj film, tokom čijeg se snimanja sukobio sa Tomom Kruzom, a njegov život je imao drugačiju priču od zlatnog početka.

Glumca nažalost od početka karijere nije pratio dobar glas radog saradnika na filmu, uprkos talentu koji je posedovao.

Reditelj filma ‘Betman zauvek’ Džoel Šumaher izjavio je za magazin „Premiere“ da je Kilmer psihološki najporemećenije ljudsko biće s kojim je radio.

PROČITAJTE JOŠ

Kružile su priče da je jednom prilikom cigaretom zamalo spržio člana snimateljske ekipe, a po svojim ispadima na snimanjima bio je toliko poznat da su ga insajderi prozvali „Psiho Kilmer“.

Uprkos svemu, njegova stranica na IMDB-u i dalje raste, piše Tportal.hr

Čak je i Tom Kruz pristao ponovo da se udruži sa ‘Icemanom’ pa su snimili nastavak filma ‘Top Gun’, a kao razlog pristanka spominju se dve mogućnosti.

Prva, da je Val Kilmer jedan je od najvećih glumačkih talenata svoje generacije, a druga, strahuje se da bi ovog talentovanog, ali izuzetno teškog čoveka mogli da izgube.

Bivši ljubitelj žurki koji je glumio umirućeg Doka Holideja imao je vrlo blizak susret sa smrću, ne želeći da iko sazna za to. Izvukao se, ali platio je svoj danak.

Zvezda koja je nekad imala slavnu Šer u svojim rukama, danas živi usamljeničkim životom.

Njegova pojava mu je osiguravala glavne uloge, a danas je degradirana zbog bolesti jer se njegov nekad gromak glas stišao do prigušenog režanja.

Njegov sunovrat je krenuo od porodice.

‘Nema ništa dobro u razvodu’, rekao je Val Kilmer za „The Telegraph“ o svom propalom braku.

Međutim, i sam glumac dolazi iz razorene poodice.

Kilmerovi su bili imućni, otac mu je bio distributer vazduhoplovne opreme i u poslu s nekretninama, a Val je odrastao u Los Anđelesu.

Kad je imao devet godina, brak njegovih roditelja se raspao, a Val je sa starijim bratom Markom i mlađim Veslijem otišao da živi sa ocem Eugenom.

Raspad porodice i odlazak iz doma glumcu su stvorili emocionalne probleme i zaoštrio je odnos s ocem.

‘Bio sam tih, više sam razmišljao nego što sam se otvarao. Stvari između mene i oca jako dugo nisu štimale’, otkrio je Kilmer.

Nije poznato da li je popravio odnos s ocem, ali kad je on umro 1995. godine, Val se posvađao sa starijim bratom Markom oko očevog imanja.

‘Val nema primere dobrih odnosa u svom životu na koje je mogao da se osloni’, rekao je Mark za časopis „People“ 1996. godine.

Njegov glumački put je bio turbulentan kao i porodični.

Glumačko putovanje Val Kilmera započelo je najvećim uspehom u njegovom životu, kad je kao 16. godišnjak primljen u kultnu školu glume „Julliard“ u Njujorku, koju su pohađali i legendarni Robin Vilijams, Kelsi Gremer, Majls Dejvis i mnogi drugi.

Ono što je interesantno da glumca slava nikada nije zanimala.