Zaposleni u Narodnom pozorištu Niš nakon vakcinacije Foto: Narodno pozorište Niš

Zaposleni u niškom Narodnom pozorištu danas su se vakcinisali cepivom protiv koronavirusa, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Niško pozorište, kao jedna od najvažnijih ustanova kulture u gradu i regionu jugoistočne Srbije, omogućilo je danas svojim zaposlenim radnicima da se vakcinišu, dodaje se u saopštenju ovog teatra.

Narodno pozorište Niš na taj način je afirmisalo ovakav model imunizacije stanovništva i sigurniju i izvesniju budućnost kulture i umetnosti.

Miroslav Jovic. Foto: Narodno pozorište Niš

Pozorišna umetnost i ostale izvođačke umetnosti su zbog epidemije, tokom prošle godine, često imale prekide u svom radu, podseća se u saopštenju niškog teatra.

Ivana Nedovic. Foto: Narodno pozorište Niš

Zato su na punktu hale Čair, u zakazanom terminu, organizovano vakcinisani svi zainteresovani zaposleni niškog pozorišta, među njima i direktor Spasoje Ž. Milanović.

Spasoje Ž. Milanović Foto: Narodno pozorište Niš

Ovaj teatar se stoga zahvaljuje Institutu za javno zdravlje Niš, Domu zdravlja Niš i Kliničkom centru Niš na saradnji u sprovođenju epidemioloških mera i prilici da na ovakav efikasan način, sprovede vakcinisanje.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar