Bend Dram prošlogodišnji pobednik konkursa za nagradu Milan Mladenović. Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nagrada Milan Mladenović biće dodeljena i ove godine a konkurs za najbolju pesmu na području bivše Jugoslavije biće raspisan 1. juna, saopšteno je iz zadužbine koja nosi ime tekstopisca, kompozitora i vođe grupe Ekatarina Velika.

Nagrada se dodeljuje treći put, a u žiriju koji će odlučivati o najboljoj pesmi ove godine su Damir Urban, frontmen benda Urban & 4, makedonski muzičar i kompozitor Kiril Džajkovski, nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece Firči, urednica „Rokenrolera“ na RTS-u i autorka emisihe „Pop karusel“ na Radio Beogradu Katarina Epštajn i glavni urednik portala „Ravno do dna“ Zoran Stajčić.

„Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovu vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno!“, poručio je Stajčić, a prenose iz Zadužbine Milana Mladenovića.

I Damir Urban spreman je da pomno preslušava pesme u konkurenciji za nagradu.

Damir Urban Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

„Dragi autori i izvođači, drage kolege glazbenici, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, svježe i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, svijet mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto”, poručio je Urban.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića, navode u Zadužbini.

„Konkurs je otvoren za sve umetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pesmama i sigurni smo da će nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umetnik Milan Mladenović postavio“, rekla je Katarina Epštajn pred raspisivanje konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna 2021.

Svi detalji o konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu Zadužbine, a svečana dodela nagrade predviđena je za 21. septembr, na dan Mladenovićevog rođenja.

Nagrada je ustanovljena 2019. godine, a prvi dobitnik bio je bend Artan Lili za pesmu „D.E.P.R.A“, a laureat sledeće godine bila je grupa Dram za pesmu „Daj mi sve“.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar