Dejan Bošković Foto: Privatna arhiva

Dejan Bošković, muzičar i izdavač muzičkih i književnih dela, preminuo je danas u Beogradu od posledica koronavirusa.

Dejan Bošković bio je osnivač „Amonite Recordsa“, koji se već punih dvadeset godina bavi izdavanjem muzičkih i književnih dela i promocijom kulture.

Osnivač je beogradskog Indirekt showcase festivala, jedinstvenog po saradnji Umaga i Beograda i koji je protekle decenije radio na promociji i predstavljanju regionalnih muzičkih imena, kao i  kulturnog vodiča kroz događanja u Beogradu, pod imenom „GLE“.

Osnovao je i „Regionalne organizacije nezavisnih izdavača Runda“, „Jamonite radio“, kao i prodavanice ploča „Yugoplastika“. Bio je suosnivač TV emisije „Binta“.

Po rečima prijatelja i poznanika, nedeljama je bio na bolničkom lečenju od koronavirusa, ali mu se stanje nedavno pogoršalo i Bošković je izgubio životnu bitku.

Rođen je 29. januara 1970. godine, a završio je Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu. Radio je kao asistent na fakultetu od 1995. do 2008. godine. Biće upamćen kao dobri duh muzičke scene, po entuzijazmu i smislu za humor. Pre svega, pamtiće ga svi njegovi bendovi kojima je pomogao i borio se za njihova prava. Bio je veliki audiofil, ljubitelj ploča, DJ i dobar poznavalac muzike. Životna misija mu je bila da se umetnici edukuju i koriste svoja prava, u cilju postizanja maksimalnih mogućnosti da stvaratelji mogu da žive i izdržavaju porodice od svog rada.

Bošković je preminuo u 52. godini.

Izvor: Ravno do dna

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar