Mirjana Majurec Foto:Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska glumica Mirjana Majurec preminula je jutros u 70. godini u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti.

Pozorišna, filmska i televizijska glumica Mirjana Majurec umrla je jutros u zagrebačkoj bolnici Rebro, potvrdilo je njeno matično pozorište Gavella „Večernjem listu„.

Majurecova je rođena u Splitu 23. avgusta 1952. godine. Završila je Akademiju dramskih umjetnosti 1976, nakon čega dobija angažman u zagrebačkom teatru Gavella, na čiju je scenu prvi put stala tri godine ranije u predstavi „Holderlin“.

Osim u matičnom pozorištu, igrala je i u drugim teatrima. Na velikom platnu prvi put se pojavila u filmu „Psihopati“ 1974. godine, a na televiziji je igrala u serijama „Kapelski kresovi“, „U registraturi“, „Grlom u jagode“, „Nepokoreni grad“, „Velo misto“, „Naši i vaši“…

Na snimanju Grlom u jagode Foto: iz Programskog arhiva RTS

Najpre je bila u braku sa poznatim glumcem i rediteljem Ivicom Vidovićem (preminuo 2011.) s kojim je dobila sina, a nakon raspada zajednice sa umetnikom udaje se za fudbalera Marka Mlinarića i seli se u Kan. I u ovoj bračnoj zajednici dobila je sina.

Više od jedne decenije borila se sa rakom dojke i otvoreno je govorila o svojoj bolesti.

– Već sedam dana čekam da mi dođe pomoć u kući ili patronažna ili netko tko je zadužen za same i bolesne i slomljene ruke. Rasprodajem vjeru u sustav socijalnih službi – objavila je svojevremeno glumica na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: Volt Dizni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar