Sa prethodnog Miksera. Foto:Promo/Mikser

Dvanaesto izdanje Mikser festivala biće održano u živopisnom okruženju etno-domaćinstva Zornića kuća nadomak Beograda pod sloganom Zagrljaj, saopštili su danas organizatori.

Centralni program, kako najavljuju iz Mikser festivala, biće Think Tank međunarodna konferencija koja će umrežiti stručnjake, aktiviste, predstavnike državne uprave, medij, korporacije i predstavnike međunarodnih organizacija na zajedničkom zadatku – kako osmisliti i ubrzati globalni oporavak nakon pandemije.

Na konferenciji će biti obrađivana pitanja da li nam je pandemija pomogla da razumemo koncept solidarnog i održivog razvoja, koliko je doprinela u razumevanju značaja ekoloških tema, jesmo li dovoljno svesni uticaja klimatskih promena i angažovani kao društvo, organizacije i pojedinici u borbi za čistiju životnu sredinu, kao i u kojoj meri je kreativnost potrebna upravo u kriznim situacijama-

Programske celine MF2021. biće: Mikser Razgovori, Art Zona, Mikser Muzika, Mikser Dizajn, Mikser Media Hub, Mikser Radionice i Mikser Dizajn Kamp.

„Kažu da su uteha, toplina i ljubav vezani za dodir. Ljudska bića su stvorena da budu u fizičkoj interakciji sa sebi bliskim bićima. Socijalna distanca, tokom najsurovijeg perioda u novijoj globalnoj istoriji, nije podrazumevala samo fizičku distancu. Ona je, u velikoj meri, odredila i emotivni disbalans i smanjeni društveni, kreativni i poslovni kapacitet pojedinaca. Dvanaesti Mikser festival biće festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju” ističu predstavnici Mikser festivala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare