Foto: Tamara Marković/Nova.rs

Predstojeća 2023. bi trebalo da bude godina oporavka pozorišta, ako se ne dese ponovo neki iznimni trenuci u svetu, rekao je Andrej Rackov, generalni direktor Madlenijanuma.

Prema njegovim rečima, ukoliko svetska sitaicija bude dozvolila, Madlenijanum bi rado obnovio kontakte sa Rusijom i zapadnim zemljama i nada se da će to biti uspešno. Naveo je da imaju divno partnerstvo sa operom Sankt Peterburga koja je podignuta na viši, državni nivo.

Andreja Rackov Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

– Madlenijanum je jedino pozorište pozvano u februaru u zvaničnu posetu svim kulturnim ustanovama Sankt Peterburga i Rusije, i dogovori koji budu postignuti bi trebalo da budu realizovani na jesen 2023. – istakao je Rackov.

Madlenijanum će u januaru obeležiti 25 godina postojanja. Odnedavno je postao ustanova kulture što, po rečima Andreja Rackova, daje dodatni dignitet i obavezu i nada se da će se ta obaveza prepoznati i u nekim višim instancama.

– U  2023. godini ćemo sigurno raditi jedan svetski poznat mjuzikl, za sada imamo dva u opticaju – otkrio je na kraju Rackov.

Bonus video: Slaven Došlo – NIsam sebe zamišljao u mjuziklu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar