Roni Spektor
Roni Spektor Foto:Tanjug/AP Photo/Peter Kramer

Umrla je Roni Spektor, vodeća pevačica ženskog sastava "The Ronettes" iz 60-ih godina, objavio je "BiBiSi". U saopštenju njene porodice se navodi da je preminula u 78. godini "posle kratke borbe sa rakom".

Pop zvezda je stekla slavu hitovima kao što su „Be My Baby“, „Baby I Love You“ and „Walking in the Rain“.

„Roni je živela svoj život sa sjajem u očima, hrabrim stavom, opakim smislom za humor i osmehom na licu“, navodi se u saopštenju porodice.

„Bila je ispunjena ljubavlju i zahvalnošću. Njen radosni zvuk, razigrana priroda i magično prisustvo će živeti u svima koji su je poznavali, čuli ili videli.“

Rođena 1943. na Menhetnu kao Veronika Ivet Benet, proslavila se sa samo 18 godina dok je nastupala sa starijom sestrom i rođakom.

Godine 1968. udala se za producenta Fila Spektora, koji je bio pionir tehnike snimanja „zvučnog zida“. Bili su u braku šest godina i pre razvoda su usvojili troje dece.

Ali slavni producent bio je nasilan. U svojim memoarima, Roni Spektor je napisala da je Fil držao kovčeg u podrumu njihove kuće kako bi pevačici dao do znanja da će je ubiti ako ga ostavi. Godine 1972. bosa je pobegla iz njihove kuće.

Brojne ličnosti iz sveta muzike odale su počast Roni na društvenim mrežama.

Brajan Vilson, član Beach Boysa, napisao je na Tviteru: „Toliko sam voleo njen glas i bila je veoma posebna osoba i draga prijateljica. Ovo mi jednostavno slama srce. Njena muzika i duh će živeti zauvek.“

Bonus video: Milica, ćerka Laneta Gutovića čita pesmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar