Foto: Kustendorf/Promo

Trećeg dana 14. festivala Kustendorf prikazani su filmovi "Pesak", koji su režirali Baroš Trizna i Moniča Stpičinjska iz Poljske, "Pravo po rođenju", reditelja Inbara Horeša iz Izraela, "Povratak", Rustama Kalikova iz Uzbekistana, "Mesoljub", Farida Hadžija iz Irana, "Plava grobnica", Ivana Milosavljevića iz Srbije i "Do večeri", Tejmura Hadžijeva iz Azerbejdžana.

U okviru programa „Savremene tendencije“ prikazan je film „Vendi“, autora Bena Zejtlina. Nakon prikazivanja, Emir Kusturica razgovarao je sa autorima filma.

Foto: Kustendorf/Promo

Kusturica je poručio Zejtlinu da će ovaj film ostati dugo u sećanju i u istoriji i ocenio rad sa mladima u filmu kao jako uspešan.

Zejtlin je istakao da je glavna insiracija za film bila njegova sestra, kao i da je bilo teško raditi sa decom, ali da su oni omiljeni ljudi koje je ikad upoznao.

POGLEDAJTE JOŠ:

U filmu je prikazano mnogo različitih lokacija, koje na velikom platnu deluju ujedinjeno, a reditelj ističe da je „film morao biti snimljen u različitim produkcijama da bi se postigle različite vrste pejzaža i fenomena“.

Foto: Kustendorf/Promo

Kusturica je izrazio uverenje da će ovaj avanturistički film u budućnosti biti gledan, a Zejtlin ističe da su mu filmovi Emira Kusturice velika inspiracija.

U revijalnom programu, prikazana je treća epizoda serije „Bila jednom jedna zemlja“, autora Emira Kusturice.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar