Scena iz predstave Tramvaj zvani želja Foto:TANJUG/ BDP/ DRAGANA UDOVICIC

Kultna drama „Tramvaj zvani želja“ Tenesija Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički, premijerno će biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu 3. septembra na Maloj sceni „Predrag Pepi Laković“.

Predstava je rađena u koprodukciji sa BELEF festivalom i Teatrom Ulysses sa Briona, gde je prikazana krajem avgusta.

– U ovu premijeru ulazimo uigraniji jer smo komad do sada igrali sedam puta. Na Brionima smo imali tri izvođenja, zvezdano nebo iznad nas, šum mora, fantastičnu tvrđavu iz 17. veka, oko 450 duša u publici i sve je bilo izazovno i fantastično – rekla je Branka Katić na konferenciji za medije koja je upriličena povodom premijere i otvaranja sezone u BDP-u.

Ekipa predstave Tramvaj zvani želja Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vanja Nenadić je istakla da je ovo njena treća saradnja sa Lenkom Udovički.

– Ujedno i kruna našeg zajedničkog rada. Drago mi je što je klasično postavila ovo delo a ekipa je božanstvena. Imali smo perfektnu saradnju sa njom koja voli glumce, inspiriše nas i zato mislim da će ovaj komad tek da se diže na sve viši nivo. Branka mi je bila glumački uzor još dok sam bila mala, tako da je suvišno da pričam koliko mi je sve ovo bilo dragoceno.

Miloš Petrović Trojpec se zahvalio rediteljki na strpljenju, ljubavi i poverenju koje im je ukazala, a Marko Todorović je iskreno rekao da je imao tremu jer je dobio ulogu koju je na filmu tumačio naš jedini oskarovac Mladen Sekulović (Karl Malden).

– Ovo je klasik i zato smo imali veliku odgovornost. Sada sa publikom počinje pravo uživanje – dodao je Todorović.

Scena iz predstave Tramvaj zvani želja Foto:TANJUG/ BDP/ DRAGANA UDOVICIC

U predstavi „Tramvaj zvani želja“ glume i Nađa Sekulić, Jovo Maksić, Nikola Malbaša, Miloš Lazarov i Bojana Stojković.

Prevod komada uradili su Vera Nešić i Dragoslav Andrić. Autorsku ekipu čine: scenograf Zorana Petrov, kostimograf Bjanka Adžić Ursulov, scenski pokret i koreografiju potpisuje Staša Zurovac, kompozitori su Najdžel Ozborn i Davor Roko, a za scenski govor zadužena je dr Ljiljana Mrkić Popović.

Pretpremijera je 2. septembra a prva repriza 4. septembra.

Bonus video: Vanja Nenadić – Ostvarila mi se želja da igram sa Vesnom Trivalić i Brankom Katić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar