Foto:Katarina Milošević

Predstavom "Na Drini ćuprija" po Andrićevom romanu koji je glumac Tihomir Tika Stanić adaptirao za izvođenje na sceni, otvorena je sinoć nova letnja pozorišna scena Teatrijum u bašti Kapetan Mišinog zdanja u Beogradu.

Teatrijum je zvanično proglasila otvorenim rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, a predstave na sceni ovog pozorišta na otvorenom sa 200 mesta igraće se do 31. avgusta. Za večeras je zakazan poetski koncert Petra Božovića pod nazivom „Vetar, lišće i ja“.

„Na Drini ćuprija“ na otvaranju Teatrijuma Foto:Katarina Milošević

Pored gostujućih predstava, iz „Teatrijuma“ najavljuju i prvu premijeru iz svoje produkcije za 13. jul. Biće to komad „Don Žuan“ po tekstu Vide Davidović i u režiji Marka Misirače, sa Stefanom Radonjićem, Vladanom Gajovićem, Nevenom Ilić i Isidorom Građanin u glavnim ulogama.

Za jul i avgust najavljeni su i nastupi alternativnih trupa poput Dorćolskog narodnog pozorišta, “Balkana novi pokret” Vesne Stanković, večeri Petra Božovića, Tanje Kecman i drugih dramskih umetnika.

– Ostvarujem životnu želju tako što će 3. jula zvanično opet biti otvoreno pozorište pod vedrim nebom u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja. Zvaće se Teatrijum. Godinama sam pričao o vremenu kada sam glumio u pozorištu Dvorište, koje je vodio Petar Zec, gde sam igrao u „Venecijanke“ i „Don Kihota“. Pre nekoliko meseci sreo sam se sa kolegom Vladanom Gajovićem i shvatio sam da je vreme da se vratimo tamo – rekao je nedavno Tihomir Tika Stanić u razgovoru za Nova.rs, najavljujući otvaranje nove scene.

Sve predstave će se igrati od 21 sat, dok je određeni broj karata rezervisan za studente Beogradskog univerziteta, a deo prihoda od prodaje se uplaćuje za Solidarnu kuhinju, navode u Teatrijumu.

Broj mesta u gledalištu ove, „nulte“ sezone ograničen je na 200 zbog pandemije, a ulaznice se mogu nabaviti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni na ulazu u baštu Rektorata od 19 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar