Tihomir Stanic i Ivanka Popovic
Tihomir Stanić i Ivanka Popović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs

U subotu, 3. jula, u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja u Beogradu, predstavom "Na Drini ćuprija“ biće otvoren Teatrijum, pozorište pod vedrim nebom.

Ovu informaciju je danas na konferenciji za medije i zvanično potvrdio glumac Tihomir Tika Stanić, koji je pre nekoliko dana za Nova.rs ekskluzivno obelodanio da će oživeti prostor nekadašnjeg kultnog pozorišta „Dvorište“.

Stanić je istakao da će predstave na letnjoj sceni biti održavane do 31. avgusta, najavljujući prvo izvođenje komada „Don Žuan“ za 13. jul, a da za avgust planira još nekoliko premijera. Dodao je da je za narednu sezonu u planu da se postave tribine sa svih strana kako bi kapacitet bio proširen, kao i da se planira i otvaranje smotre ispitnih predstava za studente iz regiona.

Rektorat Beogradskog univerziteta. Foto:Nemanja Jovanović

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izrazila je zadovoljstvo zbog obnavljanja tradicije i uverenje da će ovo pozorište biti uspešno

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović naglasio je da će uvek podržavati programe koji podstiču mlade.

Predstave u Teatrijumu će počinjati u 21 sat a moći će da prati do 200 gledalaca. Cene karata biće 700 dinara za monodrame i 900 dinara za predstave u kojima igra više glumaca. Obezbeđeno najmanje 20 besplatnih karata za studente Beogradskog univerziteta.

Karte su u prodaji od danas na blagajni Rektorata i na sajtu tickets.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare