Jim Reid Foto:Gonzales Photo/Joe Miller / imago stock&people / Profimedia

The Jesus and Mary Chain premijerno sviraju u Hrvatskoj, a novu koncertnu sezonu otvaraju u zagrebačkoj Tvornici kulture 28. avgusta.

Bend velikom turnejom „40 Years“ i autobiografijom obeležava 40 godina postojanja. Svoju veliku istorijsku godinu obeležavaju turnejom koja je počela u martu, a braća Rid napokon će se pojaviti i u Zagrebu. Svoj veliki jubilej obeležili su i albumom „Glasgow Eyes“ koji je objavljen u martu, prvim studijskim albumom nakon izdanja „Damage and Joy“ iz 2017. godine, piše „Balkan Rock“.

Za ovu su važnu godinu braća najavila i svoju autobiografiju, ali i dokumentarac. Kao i prethodna izdanja, „Glasgow Eyes“ predstavljaju stapanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u sjajnu, mračnu i romantičnu ploču koja obeležava povratak korenima. Album je snimljen u Castle of Doom studiju u Glazgovu, a ovim su pesmama predstavili svoje novo poglavlje kojim kombinuju mećavu melodije, feedbacka i kontrolisanog haosa, ljubav prema bendovima Suicide i Kraftwerk te manje disciplinovane pristupe džezu.

Bonus video: Dule Nedeljković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar